Příběhy našich svěřenců

Když jsem se dozvěděla o Kelyho drsném osudu, měl doslova namále. Měl být každou chvíli utracen svojí rodinou, která si ho pořídila jako štěňátko a když vyrostl, začal být na obtíž a proto ho uvázali k plotu kde ho nechali žít bez přístřešku takto jak ho vidíte v létě v zimě na dešti či na slunci. Kely byl doslova týrán zaživa. ...

Robík byl zřejmě vyhozen za auta a na tomto místě zřejmě čekal, až se pro něho paáníček vrátí. Byl hodně zanedbaný, pohublý a zadredovaný, ale jinak ohromný mazel a kamarád. Nádherný pes. Odcestoval do úžasné rodiny, která si pro něho nadšeně a v očekávání skoro celá bez mamky přijela vlakem.

Pejsek, který se toulal po romské osadě na Slovensku ještě s jednou fenečkou a byl odchycen Šarhou. Rorýsek byl tančící pes. Co mu ale nezapomenu, jak skákal přes bránu jako Lasička. :-D Byl neskutečně komický a měl neskonalou radost ze života, kterou rozdával dál. Nic pro něho nebyl problém. Má ohromnou milující paničku. :-)

Tito pejsci, celkem čtyři dospěli velcí psi a sedm štěňat NO odjelo den před radikálním řešením majitele bytu do bezpečí soukromého azylu. Dvou z nich se ujala Městská policie Sezemice a dva dospělé a sedm štěňat skončilo narychlo a nečekaně u mě na statku. Jedná se o psy paní Lavičkové.

Štěňátka jsem vykoupila za 500 Kč od Romů. Byla hodně zanedbaná a hlavně začervená. Vyklubali sez nich ale nádherní psíci a mají všichni úplně luxusní páníčky.

Když se Elzička dostala do azylu, byla naprosto nesocializovaná, spíše skoro nesocializovatelná. Bála se kontaktu s člověkem i ostatními zvířaty a žila si ve svém světě. Souhrou okolností se ale všechno změnilo.

Marlenka žila od štěňátka v rodině Romů. Byla silně zanedbaná, špinavá, zarostlá a vypadala jako starý pejsek. Pod její zadredovanou srstí se skrývalo křehké tělíčko, které muselo snášet i kopance.